Bardzo lubię, a wręcz uwielbiam różnego rodzaju płatki, musli i kasze.
Mogę je jeść codziennie - bez różnicy czy to na śniadanie, czy kolację ...
A bywa też, że na obiad :)
Dzisiaj napiszę Wam jak przygotowuję kaszę jaglaną na mleku :)
Składniki na dwie porcje :
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka
- 1 dojrzały banan
Przygotowanie :
Wypłukać kaszę w wodzie, minimum dwa razy.
Następnie kaszę przełożyć do garczka i zalać mlekiem.
Gotować pod przykryciem.
Po około 8 - 10 minutach dodać rozgniecionego widelcem banana -
banan dodaje słodkości i zagęszcza.
Całość dobrze wymieszać i gotowe.
Kaszę przełożyć do miseczek / pucharków.
Ja dodałam kawałki banana i rozmrożone maliny.
Oczywiście możecie dodać inne świeże lub rozmrożone owoce, bakalie, pestki.
Każdy robi według swojego uznania i smaku :)
Lubicie kaszę jaglaną ? :)
fajny lekki deser:)
OdpowiedzUsuńAle mi narobiłaś apetytu :)
OdpowiedzUsuńBanany dzisiaj kupione, kasza jest, więc jutro takie pyszności zrobię sobie na śniadanie :)
Wygląda smacznie:)
OdpowiedzUsuńJa często jem kaszę na śniadanie, mój synuś do obiadku:)
OdpowiedzUsuńoooo takie coś bym bardzo chętnie zjadła!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam jaglankę. Dodają jeszcze orzechy i gorzką czekoladę :)
OdpowiedzUsuńKurcze a mi jaglanka jakoś nie wchodzi..A to taki fajny zamiennik dla owsianki..
OdpowiedzUsuńLubię kaszę jaglaną:) ale apetycznie wygląda to zdjęcie :D Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńKiedyś uwielbiałam robić robie taka na śniadanie. Teraz niestety śniadanie jem dopiero w pracy :(
OdpowiedzUsuńMniam!
OdpowiedzUsuń